10 tips voor een kraambezoek

kraambezoek

Is er weer een nieuwe baby geboren in je familie of vriendenkring? Dan ga je natuurlijk op kraamvisite, hieronder een paar tips voor dit bezoek.

  1. Kom nooit onaangekondigd! Niets waar kersverse ouders zo van schrikken als een onverwachte deurbel. Die zitten nog helemaal in hun baby bubbel en dan kun je onverwachts bezoek er even niet bij hebben. Vraag dus altijd of je gelegen komt en hou je ook aan het afgesproken tijdstip.
  2. Blijf niet te lang. Ook al kun je normaal uren kletsen met je vriendin, als ze pas bevallen is dan zit ze daar niet op te wachten.
  3. Denk goed na over je cadeau. Bedenk wat de ouders graag willen hebben voor hun baby en niet alleen wat je zelf leuk vindt. Bij twijfel gewoon vragen. Dat voorkomt dat ze straks cadeaus krijgen waar ze er al 3 van hebben…
  4. Hou het rustig. Ga niet uitgebreid en luidruchtig alle laatste roddels doornemen. En neem je kinderen mee, zorg er dan voor dat die wat te doen hebben en hou ze met hun prikkende vingertjes weg bij de baby.
  5. Laat je bacteriën thuis. Voel je je niet helemaal lekker, hoesterig, keelpijn, koortslip? Ga dan zeker niet langs op kraambezoek! Een pasgeboren baby is nog niet bestand tegen jouw bacteriën en kan hier heel ziek van worden en daar zit je als kersverse ouders echt niet op te wachten.
  6. Bewaar je goedbedoelde advies. Iedere baby is anders en iedere moeder is anders. En over het algemeen zit ze niet te wachten op een lading ongevraagd advies van anderen.
  7. Weet wanneer je moet zwijgen. Eerlijkheid wordt zwaar overschat….zeker bij pasgeboren baby’s die er niet allemaal als moeders mooiste uitzien. Weet wanneer je moet zwijgen…en ook wat namen betreft moet je opletten wat je zegt…de ouders vinden hem mooi, die hebben hem tenslotte uitgezocht en daar gaat het om…en je kunt er toch niets meer aan veranderen…
  8. Post geen foto’s zonder toestemming. Echt…er is niets irritanter dan een foto van je eigen baby terugzien op de tijdlijn van een ander! En wacht ook met feliciteren op social media totdat de ouders zelf naar buiten hebben gebracht dat hun kindje geboren is.
  9. Begin niet over haar uiterlijk. Laat de pasbevallen moeder lekker klagen over haar overtollige kilo’s en slappe buik, maar geef haar vooral geen gelijk. En ga vooral niet beginnen over sporten, strak en dieet…
  10. Lees tussen de regels door. Ouders van pasgeboren baby’s hebben ineens een compleet ander leven, met een heel ander ritme (of beter gezegd vaak geen ritme). Dus pak de subtiele hints op als ze moe zijn en blijf niet onnodig lang hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge