5 stappen om je goede voornemens wèl te laten slagen!

Goede voornemens blijken altijd weer moeilijk vol te houden. Wij vonden dit stappenplan waarmee het toch moet gaan lukken!

Stap 1: CREËER EEN VISIE

 

Begin je doelen voor dit jaar door het creëren van een visie. Stel jezelf voor hoe je zou willen zijn aan het einde van het jaar. Welk doel zou je willen bereiken? Hoe ziet je leven er dan uit? Probeer dit zo levendig mogelijk voor te stellen. Dit beeld is je inspiratie voor dit jaar!

Is je doel om gewicht te verliezen? Is je doel om een cursus of opleiding af te ronden? Verhuizen naar een nieuw huis? Beginnen aan een nieuwe baan? Wat je doel ook is – probeer je voor te stellen hoe je leven eruit ziet als dit doel is bereikt.

Het hebben van een visie zal je helpen om het eindresultaat van je doel voor ogen te zien en geeft je motivatie om door te gaan als je eigenlijk wilt stoppen.

 

Stap 2: KIES JE FOCUS

Als je maar aan één ding aandacht kan geven dit jaar, wat zou dit dan zijn? Kies je focus! Door een focus te hebben, zul je beter in staat zijn om je prioriteiten en je doelen vast te stellen.

Het is het makkelijkst om een woord voor dit jaar te kiezen waar je focus ligt. Bijvoorbeeld “GROEI”. Je wilt bijvoorbeeld groeien in je werk, maar ook op persoonlijk vlak.

Stap 3: BEPAAL JE BELANGRIJKSTE DOELEN

Nu je een visie hebt en weet wat realistisch is, en waar je focus ligt, kun je starten met het opschrijven van je doelen.

Bij het opschrijven van je doelen moet je het volgende in acht nemen:

  • hoe helpt elk doel je om dichter bij je visie te komen
  • elk doel moet realiseerbaar zijn dit jaar
  • elk doel moet bij je focus voor dit jaar passen

Stap 4: MAAK EEN PLAN

Nu je je doelen om papier hebt gezet, is het tijd om een actieplan te maken. Bepaal voor elk doel hoe je deze wilt bereiken. En schrijf dit ook op. Maak het heel concreet, dan is het moeilijker voor jezelf om je er NIET aan te houden..

Stap 5: ACTIE!

Bekijk nog een keer je plan. Komen al je doelen overeen met je visie, zijn ze realistisch en passen ze bij je focus voor dit jaar? Dan is het nu tijd voor actie! Deze stap is het moeilijkst.

Begin gewoon! En probeer het vol te houden en als je voelt dat je wilt gaan stoppen, pak dan je actieplan erbij en haal je visie weer in gedachten voor je. Dit is waarom je aan deze doelen begonnen bent. Je wilt de persoon zijn van deze visie! Wanneer je aan het einde van dit jaar terugkijkt, wil je de persoon zijn die je je hebt voorgesteld aan het begin van het jaar!

JE KUNT HET! VEEL SUCCES!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge