Aardbeien (water)ijsje met chocolade

aardbeien-waterijsje met chocolade

Pauline van Uit Pauline’s keuken heeft weer een heerlijk ijsje bedacht! Aardbeien popsicle met chocolade. Hieronder het recept:

Ingrediënten voor 3 ijsjes:
150 gr aardbeien
60 ml water
30 gr suiker
Sap van een halve citroen
100 gr pure chocolade

Materialen
ZOKU popsicle maker of
IJsvormpjes

Zo maak je het
Zorg dat je ZOKU al minimaal 12 uur van tevoren ingevroren is.

Meng het water met de suiker en het sap van een halve citroen en roer dit net zo lang totdat alle suiker opgelost is. Je kunt het eventueel verwarmen, maar na ongeveer 2 minuten roeren is de suiker ook opgelost.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Blend dit samen met het suikerwater in een blender tot een gladde massa. Je kunt dit ook met de staafmixer doen.

Vul je ZOKU tot het vulstreepje met de aardbeiendrank.  Steek het stokje erin en laat het ijsje in 8 minuten hard worden.

Smelt in de tussentijd 75 gr chocolade au bain marie of in de magnetron. Als alles gesmolten is voeg je de resterende chocolade toe. Zet de kom op een pannetje met koud water zodat de chocolade kan afkoelen.

Haal het ijsje uit de ZOKU en haal hem snel door de gesmolten chocolade. Gebruik eventueel een lepel om de chocolade over de popsicle te verdelen. Laat de chocolade iets uitlekken, doordat het ijsje bevroren is gaat dit heel snel.

Serveer meteen of bewaar de ijsjes tot gebruik omwikkeld in bakpapier in de vriezer.

Heb je geen ZOKU dan kun je deze ijsjes ook gewoon op de traditionele manier, met behulp van vormpjes maken. Laat ze dan een nachtje in de vriezer staan.

z

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge