Beste websites en apps voor het leren van een nieuwe taal

Wil jij ook wel eens een nieuwe taal leren of je kennis wat bijspijkeren? Wij hebben hieronder de beste websites en apps voor je op een rij gezet.

1. Babbel
Babbel is een gratis tool beschikbaar op elk apparaat. Het leert je hoofdzakelijk de taal in de basis (grammatica, schrijven en spreken). Het een gratis app is en helpt je bij de eerste stappen van het leren van een nieuwe taal.

Learn-Languages-Online-Babbel-English-Spanish-Portuguese-French-Italian-German-Swedish-Norwegian-Danish-Dutch-Polish-Turkish-Indonesian

2. Memrise
Memrise is een website die je spelenderwijs helpt bij het onthouden van woorden. Met een database van ruim 2.500 woorden in alle talen, zorgt Memrise er voor dat je 80% van de taal begrijpt. In vergelijking met andere website en apps zit er een leuk spelelement in die het leren van de taal nog plezieriger en interactiever maken.

memrise_website

3. Duolingo
Met ruim 120 miljoen geregistreerde gebruikers is Duolingo veruit de leider in het leren van een nieuwe taal. Vergelijkbaar met Bussu, helpen ze je spelenderwijs om bijvoorbeeld Spaans of Mandarijns te leren. De kracht van Duolingo is de herhaling.

duolingo-screengrab

4. Busuu
Busuu is een gratis mobiele app die leeft op community. Duolingo en Bussu verschillen niet veel van elkaar, wanneer je zoekt naar de basis beginselen van de taal (grammatica en woordenschat).

busuu

5. FluentU
FluentU voorziet je in een reeks video’s en cursussen. Je kan een taal in de basis leren, maar ook doorgaan tot dat je uitgebreide conversaties kan spreken. Bij FluentU heb je wel motivatie nodig. Want spelelementen of interactie ontbreken volledig.

language-immersion-online-3

6. Fluent in 3 months
De website ‘Fluent in 3 months’ is een populaire website die is opgericht door Benny Lewis. Hier vind je onder andere premium online cursussen die je helpen om een taal sneller te leren spreken (schijnbaar is dit mogelijk in drie maanden). Het is zeker de moeite waard om te proberen.

7. Rype
Op de website van Rype leer je de taal door middel van een talencoach die op maat een les voor je samenstelt. Het samengestelde lespakket helpt je om een taal te leren spreken. Je hebt 24/7 (online) toegang tot je coach die je ook nog eens eerlijke feedback geeft op je uitspraken en voortgang. Je kunt kiezen uit Spaans, Engels en Frans.

8. Lesexpres

Het idee achter de taalcursussen op lesexpres is een taal te leren in een vriendelijke open omgeving. Zonder dat het veel moeite kost kun je interactieve oefeningen maken en meningen uitwisselen met anderen via forum of chat. Wat deze online cursussen écht bijzonder maakt is de interactie. Elke cursus is opgebouwd uit een aantal lessen waarbij telkens interactieve oefeningen moeten worden gemaakt. Heb je voldoende score voor de oefeningen, dan kun je door naar de volgende les. Je kunt dus in je eigen tempo een cursus volgen. Het maken van oefeningen bij de lessen voelt niet langer als een saaie verplichting, maar is gewoon leuk om te doen. De eerste vijf lessen zijn gratis, daar kun je lessen kopen voor € 1,25.

9. Leerkinderentalen

Leerkinderentalen maakt apps om peuters en kleuters spelenderwijs nieuwe talen te leren. Kinderen kunnen de apps gebruiken zonder hulp van ouders of verzorgers.De apps van Leerkinderentalen bevatten verschillende thema’s, zoals ‘dieren op de boerderij’, ‘kleuren’ en ‘voorwerpen in huis’. Elk thema bevat ongeveer 15 woorden en 4 spelletjes.

10. iTalki

iTalki is een hele handige website waar gecertificeerde docenten zich kunnen registreren en online les kunnen geven in hun native taal voor wat extra inkomsten.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge