Blog van Susan – Dubbeltje op zijn kant

John-Williams-een-dubbeltje-op-zijn-kant

Ik heb mij afgelopen week weer zo ontzettend verbaasd over hoe mensen met geld omgaan, of beter gezegd niet omgaan… In het TV-programma “Dubbeltje op zijn kant” van een van mijn favoriete presentatoren, John Williams, was een stel van eind twintig met een kindje van 3 en 7 maanden zwanger van de tweede.

Het stel leefde van toeslagen! Ik heb nooit geweten dat er zoveel toeslagen in Nederland bestonden, kindertoeslag, huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag, kindgebonden budget en dan ben ik er vast nog wel één vergeten.

Per maand kwam er E 900,00 binnen en ging er E 2.400,00 uit, elke maand een tekort dus van E 1.500,00. En als klap op de vuurpijl een schuld van E 80.000,00, en 4 maanden de huur niet betaald, waardoor ze per direct uit hun huis zouden worden gezet.

Dan denk je toch dat deze meneer als de sodemieter een baan gaat zoeken, maar nee hoor, hij wilde na 4 onafgemaakte studies nog een studie gaan doen!

Opletten met boodschappen doen? Waarom zou je? Gewoon je karretje volladen met allemaal A-merken en producten die je helemaal niet nodig hebt en dan verbaasd zijn dat je E 1.400,00 in de maand aan boodschappen uitgeeft.

En als je al 5x bijna je huis bent uitgezet omdat je de huur niet betaald, dan betaal je gewoon weer lekker je huur niet, maar wel je Super Plus TV-abonnement met 300 zenders, want ja, dat was toch echt nog hun enige lichtpuntje!

En moeders kreeg ook nog eens de wind van voren want “zij wist niet hoe erg het was om altijd maar om geld te moeten vragen”, volgens mij is dit toch echt de omgekeerde wereld!

Een schop onder hun kont moeten ze krijgen. Waar is het toch mis gegaan met deze mensen?!

Ik krijg kromme tenen bij het kijken van dit soort programma’s maar ondertussen kijk ik ze allemaal. Dubbeltje op zijn kant, Uitstel van Executie, Verslaafd….en waarom? Ik denk dat door de ellende van andere mensen je beseft dat je het zelf zo slecht nog niet hebt/doet. Een beetje feel-good-tv-voor-jezelf!

Dus John, Martijn en Peter, blijf vooral doorgaan met jullie programma’s! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge