Blog van Susan – Herfst

herfst          herfst paddenstoelen

Herfst…..ik weet nooit zo goed wat ik er van moet denken…afscheid nemen van de zomer met het lekkere warme weer en buiten leven, vallende blaadjes, storm en regen. Alleen al die gedachte maakt mij altijd een beetje somber. Ik merk echt dat ik moeite heb met de steeds donker wordende dagen, ik zou het liefst een winterslaap houden en pas weer wakker worden als de narcissen in bloei staan….totdat je zo’n dag hebt als vandaag!

Wakker worden met een heerlijk zonnetje, een strak blauwe lucht. De hond uitlaten in een koud park maar waar je de zon al op je rug voelt schijnen, en waar je verder nog niemand tegenkomt. Op zo’n dag moet je gewoon lekker naar buiten toe!

We besloten naar de hei te rijden, waar je heerlijk kunt wandelen en dan zie je pas wat de natuur toch mooi is in de herfst! Overal prachtige paddenstoelen in de meest aparte vormen en kleuren, mooie gekleurde bladeren en de grond bezaaid met eikeltjes en kastanjes. Mijn zoontje had een tas vol met “schatten” om mee naar huis te nemen, waar we mooi een herfst tafel van kunnen maken.

Daarna heerlijk op een terras in het zonnetje een hapje eten en genieten van het mooie weer en genieten van het feit dat je gewoon eind september nog lekker buiten kunt eten met een geweldig uitzicht op die mooie hei.

En toen ik daar zo zat, dacht ik….misschien is die herfst toch nog niet zo erg…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge