Blog van Susan – Migraine week

english bulldog with green hot water bottle on head - suffer a migraine

english bulldog with green hot water bottle on head – suffer a migraine

 

Het is deze week Week van de Migraine, en daar ik zelf al vanaf mijn pubertijd migraine heb, wilde ik hier de blogpost van deze week aan wijden. Ik ben tenslotte, zoals ze in RTL Boulevard zo mooi zeggen, een ervaringsdeskundige.

Ik was liever een ervaringsdeskundige in wat anders geweest, maar helaas het is niet anders. Al sinds mijn 15e heb ik geregeld zware migraine aanvallen en nee, dit is NIET te vergelijken met gewone hoofdpijn..Ik kan mij werkelijk dood ergeren aan reclames op TV die beweren dat je met een simpele pijnstiller migraine kunt stoppen, als dat zo was dan zou het leven van een hoop mensen een stuk aangenamer zijn!

Hoe is het dan wel? Ik ga dat hier proberen te omschrijven.

Het begint ermee dat ik snel prikkelbaar ben en eerder moe. Vervolgens begint vanuit mijn nek een bonzende pijn op te komen die daarna (meestal) achter mijn rechteroog gaat zitten. Dit gaat tenslotte over in een stekende pijn, waarbij het lijkt of er scherpe messen in je hoofd worden gestoken. Als ik pech heb, dan komt daar ook nog overgeven bij, net zolang tot je niets meer in je maag hebt zitten en er alleen nog maar gal naar boven komt. Het gekke is dat het overgeven soms prettig is omdat het even de aandacht afleidt van die vreselijke pijn.

Het liefst zou ik tijdens een aanval, die meestal 3 dagen duurt, mijn hoofd even af willen zetten, maar dat gaat helaas wat lastig.. dus lig ik die dagen in bed in een donkere kamer en hoop dat ze buiten niet al te veel lawaai gaan maken, want anders word ik compleet gek.

Ik heb al van alles geprobeerd om eraf te komen, via de neuroloog en via het alternatieve circuit, want iedereen weet wel iemand met migraine die het nu niet meer heeft door een of andere wonder therapie. Ik heb naalden in mij laten prikken, botten laten kraken, magnetische velden in balans laten brengen, door cupping bepaalde plekken vacuüm laten trekken, speciale kruiden geprobeerd, spieren laten masseren, hotpacks, coldpacks en ga zo nog maar even door..

Je (sociale) leven ligt die dagen met migraine compleet plat, en de dagen ervoor en erna eigenlijk ook. Je kunt nooit gewoon eens afspreken, ik probeer alles rondom de aanvallen te plannen, maar dat lukt natuurlijk niet altijd. Tragisch dieptepunt was voor mij dat ik de bruiloft van mijn zusje moest missen waar ik getuige zou zijn..wat heb ik mijn hoofd vervloekt die dag!

Ik vrees dat ik er maar mee moet leren leven, net als miljoenen andere mensen. Volgens de neuroloog stopt het bij de meeste vrouwen na de overgang….dus ik heb nog wat jaren te gaan..alhoewel een vriendin aangaf dat dit bij haar moeder niet zo was, haar moeder is nu wel migraine vrij, maar dat kwam nadat ze chemotherapie had gehad voor haar kankerbehandeling..

En als je dat hoort dan denk je toch bij jezelf…..laat mij dan maar migraine hebben…

Voor meer info over migraine: hoofdpijnpatienten.nl

Naamloos 2.1

2 Comments
  1. Het is een erg vervelende en pijnlijke aandoening en vaak is het moeilijk te achterhalen wat de exacte oorzaak hiervan is. Wat veel mensen niet weten, is dat migraine ook een gevolg kan zijn van een bekkenscheefstand. Het lichaam herkent dit en zal deze scheefstand moeten compenseren. Hierdoor kan het voorkomen dat er grote spierspanningen ontstaat rondom de nek en schouders. Deze spanning resulteert uiteindelijk in hevige hoofdpijn en zelfs migraine.

    Wellicht kun je hier iets mee! Veel succes in ieder geval nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge