Blog van Susan – Surprise tijd

sinterklaas

Ja, ook wij moesten er dit jaar aan geloven, groep 6 betekent surprises maken. Zoonlief kwam met een papiertje thuis met daarop de naam van een klasgenootje met hobby’s en de gewenste cadeautjes vermeld. Vervolgens een strenge brief van school erbij dat er voor € 5,50 exact besteed moet worden aan dit cadeautje en dat dit absoluut GEEN snoep mocht zijn..de surprise moest de dag van tevoren in een vuilniszak ingeleverd worden met gedicht zonder sinterklaaspapier…

Die vuilniszak snapte ik nog, bedoeld voor de nog gelovige kindjes van de school, maar zonder sinterklaaspapier?? Alles werd in het midden van de klas “uitgestald” stond in de brief….maar dan is toch de clou van een surprise weg…of ben ik nu gek?

Ik weet niet beter of je leest eerst het gedicht, en in het gedicht verwijs je al een beetje naar je surprise, waarna je uiteindelijk vol spanning je surprise gaat openmaken..maar goed…dat gaat op scholen dus schijnbaar heel anders..

Zoonlief was meteen enthousiast aan het knutselen geslagen, misschien iets tè enthousiast….ik hoorde de plakband roller al driftig gebruikt worden en toen ik maar eens poolshoogte ging nemen stond daar een kartonnen gevaarte van 2 meter voor me! Ik moet zeggen, ik was behoorlijk onder de indruk, maar om hier nu uiteindelijk een voetballer van te maken…ik heb aardig wat verbeeldingskracht, maar dat werd me toch net iets te gortig….en hoe krijg je zoiets ook mee naar school?!

Het werd uiteindelijk dus iets anders, na veel aandringen van mijn kant, want mijn zoon gaf zich niet zomaar gewonnen. En ik denk dat hij het groots uitpakken van zijn moeder heeft, want uiteindelijk werd de surprise die ik bedacht had toch ook groter dan gepland, zo’n 1,50m. En knutselde hij zelf nog de sterren van de hemel de eerste keer, nu was het een drama! Hij was met van alles en nog wat bezig, maar om nou te zeggen dat ik er veel aan had…dus puntje bij paaltje kwam het er op neer dat ik de hele surprise in elkaar heb geknutseld….met bloed, zweet en tranen…

Mooi…deel één dus onder “controle”, nu deel twee….het cadeautje! De gewenste grote gum was natuurlijk door de hele klas op het lijstje gezet en dus overal uitverkocht. Het gevraagde spelletje (heel handig door de juf voorgezegd) kostte twee keer zo veel en mocht dus ook niet… ik werd hoe langer hoe chagrijniger…Online maar proberen….ook daar òf uitverkocht òf te lange levertijden òf te duur….om gek van te worden….en dat werd ik dan ook langzamerhand…uiteindelijk zaterdagavond online toch nog wat gevonden, dat er dinsdag zou zijn, precies op tijd dus, want woensdagochtend moest alles afgeleverd worden..

En toen werd het dinsdag…en dinsdagmiddag…..en je begrijpt het al….geen pakje….mijn humeur daalde tot een dieptepunt….wat nu?….snel naar Bart Smit maar gereden om een cadeaubon te halen als reserve cadeau, leuk is anders, maar ja, je moet wat..

Surprise toch maar helemaal ingepakt in sinterklaas papier (ja, sorry, ik ben wat eigenwijs), en toen, om 21.30 uur werd er aangebeld! De pakketbezorger van PostNL met mijn pakje! Ik ben nog nooit zo blij geweest om die man te zien!

En zo staat onze surprise uiteindelijk dinsdagavond om 22.00 uur helemaal ingepakt in 6 vuilniszakken klaar…..ik ben blij dat dat kreng de volgende morgen de deur uit gaat, IK BEN ER HELEMAAL KLAAR MEE!!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge