Blogster Susan – Eerste schooldag!

eerste schooldag

6.30 uur

Proberen een kind wakker te krijgen dat de hele vakantie eigenlijk te laat naar bed is gegaan…

6.45 uur

Gelukt! Maar vrees dat alle buren ook wakker zijn….

7.00 uur

Eindelijk op weg naar mijn werk, vol schuldgevoel dat ik hem de eerste schooldag niet weg kan brengen….als compensatie belooft hem uit school te halen.

14.40 uur

Shit, shit, shit……continurooster sinds vandaag! Dus niet om 15.00 uur uit school maar een kwartiertje eerder…even gaspedaal ingetrapt en maar 5 minuutjes te laat sta ik hijgend op het schoolplein….waar de juffen schijnbaar ook nog moeten wennen, want de kinderen komen pas om 14.55 uur uit school gerend.

Uiteraard komt die van mij weer als laatste uit school, 25 graden buiten en zijn jas tot aan zijn strot toe dicht…en volgestouwd met allemaal papieren door de juf. Deze school is helaas nog niet zo digitaal… Formulieren waar je vast voor het hele jaar moet invullen waar je mee gaat helpen, formulieren voor de schoolpleinwacht, formulier voor contactgegevens (graag voor elk kind apart…ben blij dat ik er maar één heb en niet vijf!), en oh ja…de schoolfotograaf komt volgende week maandag al…hopelijk ga ik dat dit jaar eens een keertje onthouden, zodat mijn kind niet met zijn oudste broek op de foto staat..

15.15 uur

Ik probeer de moeder te zijn die klaar zit met de thee (eigenlijk limonade, maar je moet ergens beginnen) en het koekje, maar meneer heeft geen tijd, die wil buiten voetballen…dus daar zit je dan als liefdevolle moeder moederziel alleen aan tafel….geen idee hoe zijn eerste schooldag is geweest..

17.30 uur

Hee….daar is zoonlief weer eens! Ik ga nog een poging wagen…”hoe was het op school lieverd?”…. “Goed!”……”Wat heb je allemaal gedaan? “……….”Dat weet ik toch niet meer mam, ik heb daarna al weer zoveel andere dingen gedaan!”……Zou het kunnen dat zijn hersens nog op vakantie zijn??

Ik ben in ieder geval weer aan vakantie toe!!

Naamloos 2.1 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge