Borrelbrood met warme brie

brood met brie

Leuk om te serveren als borrelhapje voor bij een buffet, dit “wiel”van brood met in het midden warme brie. Breek een stuk van het brood af en doop het lekker in de warme brie en smullen maar!

Ingrediënten:

  • 3 x 500 gram pizza deeg
  • 1 ei
  • 225 gram brie
  • takjes rozemarijn voor garneren
  • bakje olijven voor garneren

Bereidingswijze:

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem een stenen ronde ovenschaal van ongeveer 10 cm doorsnede en zet deze in het midden. Teken met een pen een rondje op het bakpapier om deze ovenschaal. Vervolgens draai je het bakpapier om zodat de inkt aan de onderkant komt.
  • Verdeel de bal van pizza deeg in 8 gelijke stukken, voor een totaal van 24 stuks. Rol elk stuk in een strakke bal.
  • Schik 9 of 10 balletjes van het deeg rond de gemarkeerde cirkel op het bakpapier. Plaats ze ongeveer 1 cm van de lijn en laat 2 cm tussen elke rol ( het deeg zal gaan rijzen waardoor de gaten vanzelf worden gevuld).
  • Maak een tweede cirkel met de rest van het deeg ballen, leg ze tegen de eerste cirkel en laat ook hier weer 2 cm tussen de bollen zitten.
  • Bedek het deeg met een vochtige theedoek en laat het rijzen tot de deeg ballen ongeveer twee keer zo groot zijn, dit duurt circa 45 minuten tot 1 uur. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ° C.
  • Klop in een kleine kom het ei met 1 eetlepel water los. Bestrijk elke rol met het eimengsel, plaats vervolgens de bakplaat in de oven en bak tot de deegrollen licht goudbruin zijn, dit is na ongeveer 15 tot 20 minuten.
  • Terwijl het brood in de oven bakt, snij je de bovenste korst van de Brie. Plaats de brie zodanig in de ovenschaal dat deze helemaal opgevuld is met brie. Wanneer de rollen licht goudbruin zijn, haal je de bakplaat uit de oven en plaats je de kaas in het midden van de bollen krans.
  • Zet de bakplaat terug in de oven en laat verder bakken totdat de rollen zijn diep goudbruin zijn en de kaas bubbelig is, dit is na ongeveer 10 tot 12 minuten.
  • Laat de krans ongeveer 5 minuten afkoelen voor het serveren, garneer met rozemarijn, olijven en eventueel stukjes gebakken paprika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge