Brownie van kidneybonen uit “Herman over Bonen”

brownie-met-kidneybonen

Herman den Blijker heeft recent een boek uitgebracht over bonen, toepasselijk genaamd “Herman over bonen“, een boek vol verrassende recepten met allerlei soorten bonen.

De brownie gemaakt van kidneybonen is hier een van. Hieronder het recept.

Ingrediënten:

  • 400 gram kidneybonen uit een pot (uitlekgewicht)
  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 1 vanillepeul of zakje vanillesuiker
  • 300 gram pure chocolade
  • 140 gram roomboter
  • 85 gram gepelde noten (pistachenoten, pecannoten en amandelen)
  • zeezout

Bereidingswijze:

  • Verhit de oven tot 180 graden
  • Spoel de bonen af in een vergiet onder stromend koud water en dep ze met een doek helemaal droog.
  • Maak de bonen in de keukenmachine fijn en roer de bonenpuree met 2 eieren tot een glad deeg.
  • Halveer de vanillepeul over de lengte en schraap met een mes het merg uit de peulhelften.
  • Meng vervolgens 2 eieren en de suiker tot een luchtig geheel.
  • Smelt de chocolade, boter en het vanillemerg in een pan op laag vuur.
  • Schep het bonenmengsel, de gesmolten chocolade en de noten door het suikerbeslag tot er een gelijkmatige massa ontstaat.
  • Stort het beslag in een springvorm van doorsnede van 24 cm. Bestrooi met wat grof zeezout.
  • Bak de brownie in 25-30 minuten in de oven.

 

herman-over-bonen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge