Buffet tip – Heerlijke knoflookbroodjes met kaas

knoflookbroodjes-met-kaas

Leuk voor een buffet en ze smaken echt heerlijk en zijn ook nog eens makkelijk te maken, succes gegarandeerd!

Ingrediënten:

  • geraspte kaas
  • 2 eetlepels bladpeterselie
  • 600 gram pizzadeeg (kant-en-klaar of zelf gemaakt)
  • 50 g Ram roomboter
  • 2 Tenen knoflook
  • Zwarte peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm je oven voor op 180 grand en smelt de boter op laag vuur. Hak de knoflook en peterselie fijn.
  • Rol het pizzadeeg uit tot een rechthoekige lap van bijna een centimeter dik. Snijd er tien stroken van, elk ongeveer 15 centimeter lang.
  •  

    Meng de knoflook en peterselie door de gesmolten boter en bestrijk hiermee het deeg. Kruid met zwarte peper uit de molen, een snufje zout en een (dun) laagje geraspte kaas bijvoorbeeld Pecorino.

  •  

    Druk de kaas iets aan en maak knopen van de stroken deeg. Doe dit voorzichtig en pas op dat je niet aan de uiteindes trekt, hierdoor wordt het deeg slap en dun.

  • Leg de knopen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk eventueel met de resterende knoflookboter.
  •  

    Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge