Heerlijke salade – Caesar Salad met gegrilde kip

caesar salade met gegrilde kip

Deze salade komt uit Amerika en is bedacht door Caesar Cardini, een Italiaanse restauranthouder. In het originele recept worden eieren die één minuut gekookt zijn, door de sla geschept. Dat is hier ietsje veranderd!

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • 100 ml mayonaise
  • 1/2 afbak ciabatta
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 kipfilets
  • 1 krop Romaine sla
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram basilicumblaadjes, grof gehakt

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pannetje water aan de kook en kook het ei hierin 7 minuten.
  • Pel het ei en pureer het samen met de ansjovis, mosterd, citroensap en mayonaise tot een stevige dressing.
  • Scheur de ciabatta in stukjes van 2 cm. Verhit 3 eetlepels olie in een pan en bak hierin de croutons in 5 minuten rondom bruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur. Hak de rozemarijn fijn en meng met de rest van de olie. Smeer de kipfilet hiermee in en bestrooi nog met peper en zout.
  • Rooster de kip 5 minuten op de hete grillplaat en keer ze halverwege om. Leg ze vervolgens op een bakplaat en zet ze nog 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de slablaadjes los van de krop, was ze, en snij de grote bladeren in stukken van 10 cm. Laat de kleine blaadjes heel.
  • Meng de sla in een grote kom met de dressing en verdeel over de borden.
  • Snij de kip in reepjes en leg deze op de salade.
  • Schaaf de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met basilicumblaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge