Chocolade kerstster cake

Dit recept voor een chocolade kerstster cake vonden we in de Kerst Allerhande van AH. Het ziet er ingewikkeld uit, maar is eigenlijk heel simpel te maken! Wij hebben hem alleen iets aangepast, want niet iedereen houdt van kokos, deze hebben wij vervangen door poedersuiker. De rode bessen kun je vervangen door ander fruit of chocolade decoratie.

Wat heb je nodig?

  • kant en klare roomboter cake
  • cakebeslag chocolade (je kunt ook gewoon cakebeslag nemen en hier wat lepels cacao aan toevoegen)
  • poedersuiker
  • chocolade glazuur
  • rode bessen of andere decoratie

Hoe maak je het?

  • Snij de kant en klare roomboter cake in plakken en druk er met een sterrenvormpje stukken uit. Leg deze even apart.
  • Maak nu het chocolade cakebeslag. Vul de helft van een ingevette cakevorm met dit beslag en druk de sterren van cake in dit beslag.
  • Dek vervolgens af met de rest van het beslag en bak de cake in 60 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.
  • Bedek de cake met een laagje chocolade glazuur, laat dit even afkoelen en bestrooi vervolgens met poedersuiker. Versier de cake vervolgens verder naar eigen smaak.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge