Chocolade op een stokje maken

chocolademelk-stokje

Je kunt tegenwoordig in veel winkels chocolade op stokjes kopen om zelf chocolademelk mee te maken, maar dit kun je natuurlijk ook heel makkelijk zelf maken.

Kies je favoriete reep chocolade (je hebt ongeveer 200 gram chocolade nodig) en verwarm deze au-bain-marie (verhitten boven een pan met heet water) of in de magnetron. Als alle chocolade gesmolten is, schenk je deze in een ijsblokjesvorm. Steek vervolgens de roerstokjes of lepeltjes in elk vakje met chocolade en laat het een paar uur afkoelen in de koelkast of zet het een uur in de vriezer. Je kunt ze ook nog versieren met extra suikerparels of andere lekkere toppings.

Vervolgens zijn je chocoladestokjes klaar voor gebruik! Doop ze in een beker warme melk, goed roeren en je hebt heerlijke zelfgemaakte chocolademelk in je favoriete smaak! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge