Chocolade Pompoen Pindakaas Fudge

Fudge maar dan wat gezonder? Maak dan eens deze chocolade pompoen pindakass fudge, smaakt ook nog eens heerlijk!

Wat heb je nodig:

  • 1 blikje gecondenseerde volle melk (ca. 300 ml/397 gram)
  • 225 gram pure chocolade chips of pure chocoladereep
  • 175 gram witte chocolade chips of witte chocoladereep
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 125 gram pompoen, gepureerd
  • 125 gram pindakaas
  • 1/4 theelepel pompoen kruiden
  • 40 gram gehakte pecannoten

Hoe maak je het:

  • Leg in een vierkante bakvorm in van 20 x 20 cm huishoudfolie. Spray het folie vervolgens in met bakspray.
  • Voeg in een magnetronbestendige kom de pure chocolade chips en 3/4 deel van de gecondenseerde melk bij elkaar, doe de kom in de magnetron op hoogste stand gedurende 1 minuut, roer goed door en zet het terug in de magnetron gedurende 30 seconden, weer goed roeren, herhaal dit tot alles compleet gesmolten is.
  • Giet dit mengsel in de ingevette bakvorm en spreid het goed uit zodat er een gelijkmatige laag ontstaat.
  • Voeg nu in een magnetronbestendige kom de witte chocolade chips samen met de olijfolie en verwarm deze op de hoogste stand in de magnetron gedurende 1 minuut. Weer goed roeren, opnieuw 30 seconden in magnetron en weer goed roeren. Dit herhalen tot de chips bijna allemaal gesmolten zijn.
  • Voeg nu de resterende gecondenseerde melk toe, de pompoenpuree, pindakaas en de pompoenkruiden en roer dit goed door totdat alles goed gemixt is.
  • Giet het mengsel vervolgens over het eerdere mengsel in de bakvorm, en spreid ook deze laag weer goed uit, zodat er een gelijkmatige laag ontstaat.
  • Besprenkel met de gehakte pecannoten.
  • Zet de bakvorm vervolgens gedurende minimaal 2 uur in de koelkast, daarna is de fudge klaar om te serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge