Chocolade sneewbal cakejes

Zien ze er niet geweldig uit, deze chocolade sneeuwbal cakejes? Het is even wat werk maar dan heb je ook wel wat!

Wat heb je ervoor nodig?

Voor de cakejes:

  • 125 gram boter, op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk, op kamertemperauur
  • 2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
  • 4 eetlepels cacaopoeder

Voor de topping:

  • 200 gram geraspte kokos
  • 500 ml slagroom
  • klop en fix (van dr oetker)

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is.
  • Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. Als je een cupcake bakblik gebruikt blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces en het is zo ook makkelijker om de vormpjes te vullen met beslag.
  • Haal de boter, eieren en melk tijdig uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen.
  • Snij de boter in kleine blokjes. Doe de boter in een kom en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
  • Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Let op: ook de eieren haal je op tijd uit de koeling en laat je op kamertemperatuur komen. Hierdoor wordt je beslag luchtiger. Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.
  • Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.
  • Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag.
  • Pak je cupcake bakblik erbij met daarin de papieren bakvormpjes. Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje. Met een tweede lepel of spatel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje.
  • Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn. Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan decoreren!
  • Zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden.
  • Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden. Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken. Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is.
  • Laat de cakejes vervolgens goed afkoelen en snij ze daarna doormidden zodat je een bovenkant en een onderkant hebt.
  • Spreid de geraspte kokos in een gelijkmatige laag op een groot bord of een bakplaat.
  • Smeer een dikke laag slagroom op een deel en plaats dan het andere deel er weer bovenop (je kunt Klop en Fix gebruiken van dr Oetker om de slagroom wat steviger te maken). Druk op het bovenste deel tot er een beetje vulling tussen de zijkanten vandaan komt en gebruik dan een spatel om de overtollige slagroom over de zijkanten en de bovenkant te verspreiden. Herhaal dit met de rest van cakes en slagroom.
  • Rol de cakejes in de geraspte kokos en zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn met de kokos. Zet de cakejes vervolgens in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren haal je de cakejes uit de koelkast.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge