Courgettecake met yoghurt frosting

Courgette past heel goed in zoete gerechten, net als wortels. Dit recept voor een courgettecake met yoghurt frosting is echt heerlijk! Het is een lekkere smeuïge cake en je krijgt ook nog groenten binnen!

Wat heb je nodig:

  • 200 gram courgette
  • 150 gram appelmoes 0% suiker
  • 75 ml olijfolie
  • 2 theelepels appelciderazijn
  • 1 theelepel vanille aroma (bijv. flesje van Dr.Oetker)
  • 200 gram volkorenmeel
  • snufje zout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 60 gram lichte basterdsuiker
  • 1 ei
  • (optioneel: handje walnoten of andere gemengde noten)
  • 100 gram roomkaas (bijv. MonChou)
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel honing

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vierkante springvorm (16 x 16 cm) in met bakspray of boter.
  • Rasp de courgette en meng deze in een kom vervolgens met de appelmoes, olie, azijn en het vanille aroma. Laat even staan.
  • Zeef het volkorenmeel, de bakpoeder en de kaneel boven het courgette mengsel en voeg een beetje zout toe naar smaak. Voeg vervolgens de basterdsuiker en het ei toe en meng alles goed door elkaar met een spatel. Je kunt optioneel nog een handje fijngemaakte walnoten of andere noten toevoegen voor een extra bite)
  • Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Je kunt controleren of de cake gaar is door een sateprikker in het midden van de cake te prikken, deze moet er dan schoon en droog uitkomen.
  • Laat de cake nu helemaal afkoelen, dit duurt ongeveer 2 uur.
  • Roer voor de frosting de MonChou los en voeg de yoghurt en de honing toe. Roer met een garde tot een glad mengsel.
  • Bestrijk voor het opdienen de bovenkant van de cake met de frosting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge