De leukste kerstfilms op een rij

kerstfilms

Het is weer bijna Kerstmis! Het perfecte moment om met familie en vrienden te kijken naar een leuke kerstfilm. Wij zetten alvast een aantal leuke, gezellige en romantische kerstfilms voor je op een rij.

A Christmas Carol

A_Christmas_Carol

‘A Christmas Carol’ is een bewerking van de beroemde novelle van Charles Dickens. Er zijn meerdere versies van deze film maar de ultieme kerstfilm is toch wel die is gemaakt in 3D-animatie, met in de hoofdrol Jim Carrey. Dit is een echte aanrader voor het gehele gezin.

Op Kerstavond bezoeken drie geesten een oude vrek die een vreselijke hekel heeft aan kerst en menig medemens erg slecht behandelt. Deze drie geesten proberen de oude man ervan te overtuigen dat kerst helemaal geen periode is om bij de pakken neer te gaan zitten en zullen dan ook alles uit de kast halen om dit te gaan veranderen. De geesten herinneren de man eraan wie hij is geweest, tonen hem de harde wereld van vandaag en vertellen de man wat er gaat gebeuren als hij er niet naar streeft om een betere man te worden.

The Polar Express

polar_express

Dit is toch wel één van de moderne klassiekers die je moet zien. Met Tom Hanks in de hoofdrol (en nog 4 andere rollen). De ultieme kerstfilm die met verbluffende nieuwe animatie technieken een ouderwetse, maar toch ook magische kerstsfeer oproept. Met als eindpunt van de reis, de Noordpool.

Op kerstavond wordt een jongen wakker door een heleboel lawaai. Hij kijkt uit het raam en ziet iets geweldigs: een gigantische stoomtrein, ‘Ga je mee?’ vraagt de norse conducteur en de jongen stapt in. Op dat moment weet hij nog niet dat hij het grootste avontuur van zijn leven tegemoet gaat! De trein rijdt richting Noordpool, waar de kerstman woont en de jongen wordt vriendjes met de andere kinderen in de trein. Na een superspannende reis komt de “Polar Express” eindelijk aan op de plaats van bestemming: Noordpool Stad. Zijn de jongen en zijn vriendjes nog op tijd voor de eerste kerstcadeaus? Of hebben ze de beroemdste inwoner van Noordpool Stad gemist?

Elf

Elf-film

Een jongetje wordt door de kerstman geadopteerd en opgevoed tussen de elfjes op de Noordpool nadat hij per ongeluk in zijn zak met cadeautjes terecht is gekomen. Jaren later zorgt de inmiddels volwassen man door zijn lengte voor problemen tussen de andere elfen. Hij besluit terug te gaan naar de mensenwereld (New York) om zijn echte vader te zoeken, hier kijkt iedereen hem raar aan, hij denkt namelijk dat hij een elf is, en hij kent de mensenwereld helemaal niet.

The Holiday

the holiday

Iris (Kate Winslet) en Amanda (Cameron Diaz) zijn twee totaal verschillende vrouwen met totaal verschillende levens. De een woont in een romantische Engelse cottage, de andere in een chique buurt in Hollywood. Ze hebben maar een ding gemeen: hun eeuwige pech met mannen.

Wanhopig op zoek naar een vlucht uit hun leventje, ontmoeten ze elkaar op het internet en besluiten ze, impulsief, van huis te ruilen voor de kerstperiode. Beiden vinden ze wat ze nooit hadden verwacht ooit nog te vinden: een nieuwe liefde. Ze komen er achter dat een verandering van adres daadwerkelijk je leven kan veranderen.

The Santa Clause

The_Santa_Clause

The Santa Clause heeft het allemaal. Fantasie, humor en is echt een ultieme kerst film. De film gaat over een man die gescheiden is van zijn vrouw en er alles aan om wat meer tijd met zijn zoon door te brengen. Op kerstavond, wanneer de zoon bij zijn vader is, worden ze wakker gemaakt door een geluid op het dak. Nadat de Kerstman met veel gekletter van het dak valt en het loodje legt, begint er een vrolijk avontuur.

Zoon Charlie overtuigt zijn vader Scott Calvin dat hij uitermate geschikt is als nieuwe Kerstman. Getrokken door acht rendieren vliegt het stel naar de Noordpool, hier ontdekken ze al gauw dat vader alle taken van de Kerstman moet overnemen nu hij het beroemde rode pak heeft aangetrokken! Eenmaal weer thuis begint de Kerstman tegen wil en dank langzaam te veranderen. Hij krijgt een echte Kerstmannenbuik en dito baard. Daardoor denken zijn vrienden, familieleden en collega’s dat hij helemaal is doorgeslagen. Iedereen behalve Charlie, die vindt dat zijn vader de perfecte nieuwe baan heeft gevonden!

Dit hilarische en hartverwarmende verhaal van Disney onthult alle geheimen van de Noordpool.

Muppet Christmas Carol

muppet christmas carrol

Hervertelling van het beroemde verhaal over de Kerstavond van Ebenezer Scrooge van Charles Dickens met Michael Caine in de hoofdrol. Ook in dit verhaal krijgt Scrooge avondvisite van de Kerstgeesten ‘Verleden’, ‘Heden’ en ‘Toekomst’, die Scrooge de gevolgen van zijn zelfzuchtige handelen laten zien. Maar dit keer worden de rollen van de geesten gespeeld door de figuren van de Muppet-show. Misschien is dit wel de beste vertolking van het Scrooge-verhaal…in ieder geval wel de leukste!

Love Actually

Love_Actually_movie

Enorm romantisch en ultieme kerst! Love Actually is een cliché kerstfilm en heeft echt alles wat een film hoort te hebben. Het is zoet, liefde, loopt allemaal goed af en brengt je door de prachtige beelden (donker, sneeuw, kaarsjes) helemaal in de kerststemming.

Home Alone

Home-Alone-1990

Wie kent deze film niet? Met name voor kinderen een leuke film. Ik denk dat volwassenen hem iets te vaak op TV voorbij hebben zien komen zeker met alle sequels die in latere jaren nog volgden…

Voor wie de film niet kent… De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk met der kerstdagen. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge