De leukste kerstmarkten van Nederland

kerstmarkt haarlem

Je hoeft voor een leuke kerstmarkt echt niet naar Duitsland of België. Ook in Nederland zijn leuke kerstmarkten.

In Maastricht is er op 24 en 25 december kerstmarkt, maar ook nu al is de stad helemaal in de kerstsfeer. Er is een grote ijsbaan op het Vrijthof, een grand carrousel en veel live muziek.

Ook in Haarlem is er een leuke kerstmarkt, in het weekend van 12 en 13 december. Dit is een van de grootste kerstmarkten in Nederland. Het hele weekend is het centrum gehuld in de kerstsfeer met honderden kramen en koren die kerstliedjes zingen.

Het prachtige oude Dordrecht heeft één van de grootste kerstmarkten van Nederland. Ook dit weekend van 11 tot en met 13 december. Met meer dan tweehonderd kraampjes verspreid door de binnenstad moet je wel iets passend kunnen vinden voor in of onder de kerstboom! De kerstmarkt bevindt zich in het mooiste deel van Dordrecht, langs de binnenhavens. Door de straten klinkt live kerstmuziek vanaf diverse podia in de stad. Straattheater en de welbekende Christmas sing-a-long maken de kerstmarkt helemaal compleet.

De drijvende kerstmarkt Leiden zorgt met zo’n 70 sfeervol aangeklede kerstchalets voor een gezellige kerstsfeer op en rondom de Nieuwe Rijn. Je kunt hier terecht voor een groot aantal winterse producten en leuke cadeaus, maar ook voor een lekker hapje of drankje. Op woensdag wisselen de aanbieders waardoor er weer andere producten te zien en kopen zullen zijn. Het is dus ook zeker de moeite waard om de markt meerdere keren te bezoeken. De kerstmarkt ligt naast de ijsbaan op het water van de Nieuwe Rijn. Bezoekjes aan de ijsbaan en kerstmarkt kunnen dan ook goed gecombineerd worden. Schaats eerst een rondje op de ijsbaan en drink daarna een lekker warm drankje op de markt om weer op te warmen. Om het winterse plaatje compleet te maken, start ook de nostalgische kermis tegelijkertijd met de ijsbaan. Deze kermis staat vol met prachtige nostalgische attracties voor kinderen. Er is hier dus altijd wat te doen voor jong en oud. De kerstmarkt is er van 11 december tot en met 20 december.

kerstmarkt dordrecht

kerstmarkt maastricht 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge