Festival tip – De Parade in Den Haag, Utrecht en Amsterdam tot 23 augustus

de Parade         De_sfeer_was_weer_goed_op_de_Parade

Alweer jaren een succes, de Parade is een rondreizend theaterfestival, dat plaatsvindt in de zomermaanden in vier Nederlandse steden, achtereenvolgens: Rotterdam (Museumpark), Den Haag(Westbroekpark), Utrecht (Moreelsepark) en Amsterdam (Martin Luther Kingpark).

Het festivalterrein ziet eruit als een kermis door de vele kermistenten, een zweefmolen en wereldrestaurants. In de tenten wordt een gevarieerd programma aan kunst, theater en muziek aangeboden.

Bezoekers kunnen kiezen uit verschillende voorstellingen, die vaak speciaal voor het festival gemaakt zijn. Alle voorstellingen worden meerdere keren per avond gespeeld. De voorstellingen duren in de meeste gevallen een half uur, zodat een bezoeker meerdere voorstellingen kan bekijken. Er worden per voorstelling kaartjes verkocht.

De Parade is voortgekomen uit het internationaal reizend theaterfestival Boulevard of Broken Dreams, dat bestond tussen 1984 en 1987. In de zomer van 2010 vierde De Parade zijn 20e jubileum met 258.000 bezoekers.

Gerenommeerde Parade-acts zijn onder andere De Levende Jukebox, Loes Luca met Nenette et les Zezettes, Orkater, Pierre van Duijl met zijn Dopegezinde Gemeente,Van Houts en De Ket, Hendrick Jan de Stuntman, Ellen ten Damme en de Stille disco.

Den Haag van 3 juli t/m 12 juli

Utrecht van 17 juli t/m 2 augustus

Amsterdam van 7 t/m 23 augustus

parade voorstelling bord     De-Parade 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge