Gambas al ajillo oftewel knoflookgarnalen

 

knoflookgarnalen

Dit heerlijke simpele gerecht eten wij altijd op Gran Canaria. Heerlijk met stokbrood, dat je lekker kunt dippen in de olie waar de gamba’s in worden geserveerd. Op Gran Canaria wordt het geserveerd als voorgerecht in een klein pannetje.

Ingrediënten:

  •  500 gram diepvries gamba’s
  • 3 tenen knoflook
  • 150 ml olijfolie
  • 1 rode peper naar smaak
  •  1 takje peterselie

Keukengerei:

  •  1 grote wok
  • snijplank
  •  scherp mesje

Bereidingswijze:

  • Laat de garnalen ontdooien en pel ze indien nodig.
  • Laat de olijfolie goed warm worden in de wok en voeg daarna de garnalen toe, samen met de knoflook en rode peper. Wok de garnalen gaar en garneer ze met peterselie.
  • Serveren met stokbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge