Gevulde knoflookboter portobello’s Caprese Style

knoflookboter portobellos

Zin in een lekkere low carb maaltijd, dan zijn deze knoflookboter portobello’s misschien wat voor jou. Je kan eventueel de knoflookboter achterwege laten, maar dan mis je echt wat, want juist die smaak combi is heerlijk!

Hieronder het recept.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • 5 grote Portobello’s
  • 5 verse mozzarella bollen, in dunne plakjes
  • 150 gram cherry tomaatjes, in dunne plakjes
  • verse basilicum, gehakt
  • 250 ml balsamico azijn
  • 2 theelepels bruine suiker

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op grillen op 250 graden.
  • Meng de roomboter, de knoflook en de peterselie in een kleine steelpan (of magnetron veilige kom), en smelt op laag vuur onder goed roeren totdat de boter helemaal vloeibaar is.
  • Bestrijk de onderkant, dus de bolle kant, van elke paddenstoel en leg ze met de beboterde kant naar beneden op een bakplaat.
  • Vul elke paddenstoel met de mozzarella plakjes en tomaten en grill ze in het miden van de oven tot de kaas gesmolten is en een goudbruine kleur heeft (ongeveer 8 minuten).
  • Meng ondertussen de bruine suiker en balsamico azijn in een kleine pan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag; laat ongeveer 5-8 minuten sudderen tot het mengsel is ingedikt en eruit ziet als een soort glazuur.
  • Strooi voor het serveren nog wat gehakte basilicum over de portobello’s en besprenkel met de balsamico glazuur en bestrooi met zout naar smaak.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge