Gezond en lekker – Paprika nachos schotel

nachos-met-paprika

Ook zo gek op nacho tortilla chips maar op zoek naar een gezonder alternatief? Dan is deze paprika nachos schotel wat voor jou!

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/4 theelepel rode peper vlokken (of meer als je van spicy houdt)
  • 1 pond rundergehakt
  • 1 pond mini-paprika’s, gehalveerd en ontpit
  • 175 gram geraspte (Cheddar) kaas
  • 100 gram gehakte tomaten
  • eventuele andere toppings, zoals zure room, olijven, fijngehakte jalapeño, avocado, enz.)

Bereidingswijze:

  • In een kommetje de chilipoeder, komijn, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout, peper, oregano en rode peper vlokken met elkaar mengen.
  • Bak vervolgens in een grote koekenpan op middelhoog vuur het gehakt in 7-10 minuten gaar en rul. Gehakt dus goed los maken tijdens het bakken. Voeg vervolgens het kruidenmengsel toe en meng dit door de gehakt. Haal de pan vervolgens van het vuur.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie. Leg vervolgens de mini-paprika’s met de binnenkant naar boven in een enkele laag op de bakplaat. Zorg dat ze dicht tegen elkaar aan liggen.
  • Verdeel vervolgens het gehaktmengsel over de paprika’s en bestrooi ze daarna met de geraspte kaas (zorg ervoor dat elke mini paprika bedekt is een beetje vlees en kaas!). Bak 5 tot 10 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten.
  • Haal de bakplaat uit de oven en strooi er nog wat gehakte tomaten en andere gewenste toppings overheen. Dien meteen op.

nachos-met-paprika-1


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge