Giants of the Ice Age – Amsterdam Expo 27 november t/m 1 maart

 

GIA-page-slider-1200x500px-1

Amsterdam EXPO neemt je 30.000 jaar mee terug in de tijd. Ontdek de wereld van de vroege Homo Sapiens – onze voorouders – en de sterke, robuuste Neanderthalers, op wie we meer lijken dan we dachten. Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat er nog zo’n 2% Neanderthaler-genen in ons DNA zit!

Hoe (over)leefden de jagers en verzamelaars? De reis door de tijd voert u naar hun jachttaferelen, gereedschappen en mysterieuze grotkunst. Alsof u in de beroemde grotten van Lascaux beland bent.

 ‘The Big Five’ van de ijstijd is terug in Nederland

De mammoet, sabeltandtijger, wolharige neushoorn, holenbeer en grottenleeuw: voor ‘The Big Five’ van de ijstijd kun je in Nederland blijven. 30.000 jaar geleden liepen deze giganten rond in de Nederlandse wildernis. Nu zijn ze terug in Amsterdam. Het avontuur is dichtbij!

Een origineel skelet van een wolharige mammoet dat voor het eerst in Europa tentoongesteld wordt en vele fossielen en botten van tienduizenden jaren oud maken deel uit van de expositie. Laat je ontroeren door het verhaal van babymammoet Lyuba, die vast kwam te zitten in een modderstroom en werd achtergelaten door haar kudde. Zij is de best bewaarde mammoet ooit gevonden en vormt een schat voor wetenschappers.

Een belevenis voor jong en oud

Giants of the Ice Age is een belevenis voor jong en oud. Bezoekers ontvangen een gratis audiogids. Voor kinderen is er een speciale versie van de audiogids beschikbaar, evenals een spannende speurtocht. In de Play Zone gaan ze als junior-archeologen aan de slag.

National Museum of Scotland - Mammoths Exhibition   giants of ice age 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge