Goed doel in de spotlight – Stichting Leeuw

stichting leeuw          stichting-leeuw-64-67536

Er is bijna geen dier dat meer tot de verbeelding spreekt dan de leeuw. Zijn kracht, snelheid en uitstraling maken de leeuw zowel geliefd als gevreesd. Echter, de tijd dat de leeuw onbevreesd in het wild kon leven is al lang voorbij. Tijgers, leeuwen en andere katachtige roofdieren worden wereldwijd ernstig bedreigd. Stichting Leeuw wil dieren in nood weer een toekomst in het wild geven.

De stichting heeft op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna een groot opvangcomplex gebouwd waar katachtigen kunnen worden opgevangen. Het centrum is een tussenstation voor gepensioneerde circusdieren, dieren die om diverse redenen een dierentuin moeten verlaten en dieren die gered worden van slechte leefomstandigheden. Stichting Leeuw werkt samen met lokale partijen in het buitenland om grote parken te creëren waar opgevangen dieren in (semi) vrijheid kunnen leven. Raszuivere dieren die sterk genoeg zijn om in het wild te overleven zullen uiteindelijk weer vrijgelaten worden in de natuur. Oudere dieren, dieren met lichamelijke of geestelijke gebreken en dieren van een gemengd ras zullen een zo vrij mogelijk bestaan tegemoet gaan in grote omheinde parken.

Om de dieren voor te bereiden op hun leven in het (semi) wild is er in het opvangcentrum een speciale hal ontwikkeld. Er wordt daarnaast ook gewerkt aan de bouw van een jaagsimulator. Zodra deze in gebruik genomen wordt zal deze bijdragen aan een verbeterde conditie, het aanwakkeren van het jachtinstinct en het verrijken van de kwaliteit van leven in gevangschap voor alle katachtigen in het opvangcentrum. Bezoekers zijn van harte welkom in het opvangcentrum.

Het centrum bevindt zich op Landgoed Hoenderdaell. Met een entreekaart voor Hoenderdaell kun je ook het opvangcentrum bezoeken. Hoenderdaell doneert een deel van haar inkomsten aan Stichting Leeuw. Maar je kunt uiteraard ook zelf donateur worden. Kijk op de website voor meer informatie.

 

 

Logo Stichting Leeuw 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge