Grappige traktatie – Drollen

traktatie-drol

Succes gegarandeerd met deze traktatie drollen! Want stiekem is er toch niets leukers dan een vieze drol op de lagere school..

Dit heb je nodig (voor 16 stuks):

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur, niet gesmolten)
  • 1 ei
  • 360 gram bloem
  • 40 gram cacao-poeder

Zo maak je het:

  • Klop met een garde in een kom de zachte boter met de basterd- en vanillesuiker. Ga door met kloppen tot het er lichter uit gaat zien. Dat kan wel zo’n 5 minuten duren!
  • Voeg dan al kloppend het ei toe. Als het ei echt goed opgenomen is doe je de bloem en de cacaopoeder erbij en mix je het (met de deeghaken van je mixer) tot het goed gemengd is.
  • Laat nu het deeg in vershoudfolie verpakt minstens een uur rusten in de koelkast. Langer mag trouwens ook, liefst een nachtje.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel dan je deeg in gelijke porties (dit zijn er 16) en kneed het per portie heel even door.
  • Maak er dan een slang van met aan een kant een puntje. Begin met oprollen bij de ‘dikke’ kant en rol naar boven toe door tot je de vorm van een drolletje hebt.
  • Bak de koekjes ongeveer 15 -20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • De oogjes maak je van botercrème (of marsepein of fondant) en de pupillen van zwarte marsepein.

7 Comments
  1. Gemaakt maar mijn drollen storten in.. ? Ik krijg platte koeken. Het recept daarna nog een keer gemaakt maar wederom platte koeken. Wat doe ik fout ?

  2. Mijn drolletjes vallen steeds uit elkaar! Help!
    Als ik er een slangetje van probeer te maken breekt het steeds… een tip?

    Groetjes
    C

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge