Groente en fruit in een kerst jasje

Leuk voor een kerstbuffet; kerstmannen van cherry tomaatjes, paddenstoel radijsjes en komkommer kerstboompjes.

Voor de kerstmannen snij je het topje van de tomaat eraf, vervolgens vul je het grootste deel met aardappelpuree, maar van de puree ook een soort baard. De ogen maak je van kruidnagels.

Bij de radijsjes snij je van de helft (onderkant!) rondom de radijs weg totdat je een soort stammetje over hebt. Vervolgens snij je met een scherp mesje kleine rondjes in de rode bovenkant, dit zijn de stippen van de paddenstoel.

Voor de kerstboompjes schaaf je met een kaasschaaf dunnen plakken in de lengte van de komkommer af zodat je dunne plakken krijgt. Deze zigzag je op een cocktail prikker. Aan de onderkant plaats je een stukje kurk.

Hieronder nog een paar andere voorbeelden van groenten in een kerst jasje:

Deze broccoli kerstboom ziet er ook geweldig uit en is makkelijk om te maken. Kook de broccoli roosjes gaar. Bewaar de stam van de broccoli goed, dit wordt de stam van de kerstboom. Vervolgens halveer je cherry tomaatjes, dit zijn de kerstballen voor de boom. En snij je een (rode) paprika in hele dunne reepjes, dit zijn de slingers.

Drapeer de gekookte broccoli roosjes als een kerstboom op een mooi bord en “versier” deze vervolgens met de cherry kerstballen en paprika slingers.

Voor deze grote komkommer kerstboom vindt je hier de beschrijving hoe hij wordt gemaakt.

Vorig jaar hebben we een post geplaatst over de fruitkerstboom, ook een succesnummer voor kerst buffetten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge