Grootmoeders tips tegen griep, keelpijn en verkoudheid

griep

Het is weer herfst en dat is traditioneel de tijd  voor verkoudheid en griep. En dan kun je maar beter voorbereid zijn. Wil je niet meteen grijpen naar de farmaceutische middelen probeer dan eens deze tips tegen griep, keelpijn en verkoudheid uit grootmoeder’s tijd.

  • Zeezout en salie tegen keelpijn. Door te gorgelen met zeezout kun je je keelpijn verzachten. Dit komt door de ontstekingsremmende werking van zeezout. Los één theelepel zeezout op in een glas warm water en gorgel vier keer per dag. Combineer je zeezout met salie dan werkt het nog beter. Neem 
250 ml. kokend water, 2 theelepeltjes gedroogde salie en ½ theelepeltje zeezout. Giet het water over de salie, dek af en laat tien minuten trekken. Zeef de salie uit het water, voeg het zeezout toe en gorgel een aantal keer per dag.
  • Knoflook en ui tegen verkoudheid. Snijd een ui in tweeën en leg deze op een schoteltje naast je bed. Of eet af en toe een rauw teentje knoflook. Knoflook en ui hebben antivirale en antibacteriële eigenschappen. En de sterke geuren die ze verspreiden hebben een positief effect op verstopte luchtwegen.
  • Kippenbouillon tegen griep. Trek kippenbouillon in een ruime pan. Voeg hieraan zes gepelde uien, een paar teentjes knoflook, een lepeltje honing, cayennepeper en een stukje verse gember toe. De stoom die van de bouillon komt, verlicht de verstopping van neus en luchtwegen. Bovendien werkt de bouillon ontstekingsremmend.
  • Gemberthee tegen keelpijn. Doe drie theelepeltjes geraspte gemberwortel in een halve liter water en laat het 10 minuten koken in een afgedekte pan. Zeef het geheel en voeg twee eetlepels citroensap en een eetlepel honing toe.
  • Drink bij verkoudheid en griep veel water, vruchtensappen en kruidenthee. Warme drankjes maken je luchtwegen vrij en vertragen de voortplantingscyclus van het virus.
  • Vlierbessensiroop tegen de griep. Vlierbessen staan erom bekend dat ze goed werken tegen virussen én dat ze het immuunsysteem sterker maken. Een paar eetlepels vlierbessensiroop per dag doet dus wonderen voor je griep.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge