Heerlijk recept – Quesadilla’s met rode ui en spinazie

quesadillas met rode ui en spinazie

Wij zijn fan van Pauline’s keuken, hieronder weer een recept uit haar boek Uit Pauline’s keuken.

Ingrediënten (voor 2 personen):

– 4 meergranenwraps
– 3 rode uien
– 2 teentjes knoflook
– 200 gram spinazie
– 60 gram zachte geitenkaas
– een klontje roomboter
– peper en zout

Bereidingswijze:

  • Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een koekenpan in een klontje roomboter. Laat de uien minimaal 10 minuten zachtjes bakken, tipt Pauline, de rode uien krijgen hierdoor een hemelse zoete smaak!
  • Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe, totdat deze volledig is geslonken.
  • Giet eventueel overtollig vocht af en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet een andere droge koekenpan op het vuur (of schep de vulling even uit je eerste pan en maak de pan droog) en leg er een wrap in.
  • Schep de helft van de vulling op de wrap en verkruimel de helft van de geitenkaas over de wrap. – Leg de andere wrap erop en druk deze even aan.
  • Bak de quesadilla in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin op een middelhoog vuur. Ik keerde ze om met behulp van een bord.

Snijd hem in vieren en serveer meteen! Lekker als diner of lunch, maar je kunt de punten natuurlijk ook uitdelen als borrelhapje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge