Heerlijke klassieker – Vissalade met cocktailsaus

vissalade-met-cocktailsaus           vissalade-met-cocktailsaus-3

En hier weer eens een recept van Pauline! Onze favoriete food-blogster. Dit keer een klassieker, de vissalade met garnalen en zalm, echt heerlijk!

Ingrediënten voor 4 personen:
150 gr gemengde sla
250 gr gepelde garnalen
200 gr gerookte zalm
200 gr cherryomaatjes
0,5 komkommer
2 avocado’s

De cocktailsaus
2 el mayonaise
2 el ketchup
3 el slagroom
1 tl worchestershiresaus
Sap van een halve citroen
0,5 tl paprikapoeder
Optioneel scheutje whisky
Snuf zout

Zo maak je het
Verdeel de sla over 4 borden.

Was en halveer de cherrytomaatjes, snijd de komkommer in plakjes en de avocado’s in blokjes. Verdeel dit over de salade.

Verdeel de gerookte zalm en de garnalen over de broden.

Maak de cocktailsaus door alle ingrediënten te mengen in een kommetje. In plaats van slagroom kun je ook kookroom gebruiken, voor een iets lichter effect. Voeg eventueel een scheutje Whisky toe voor een echte whisky-cocktailsaus.

Verdeel de saus over de vissalade en serveer hem met brood.

Meer heerlijke recepten? Bestel dan het kook: Uit Paulines Keuken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge