Heerlijke salade met zoete aardappel met feta kaas en koriander

salade zoete aardappel

Deze salade met zoete aardappel smaakt heerlijk en is heel simpel te maken. Heerlijk als lunch of makkelijk diner.

Benodigdheden:

  • 1 kilogram zoete aardappels, geschild en in blokjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels komijnpoeder (djinten)
  • 2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 eetlepels honing
  • 150 gram gemengde sla
  • 1 lente-/bosui, in ringetjes
  • 1 handje verse koriander, gehakt
  • 75 gram feta

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de aardappels met 1 eet lepel olie, komijn-, korianderpoeder, zout en peper. Rooster de aardappels in de oven in circa 35 minuten goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  • Klop intussen een dressing van de rest van de olie, de azijn, sjalot en honing.
  • Meng de aardappel met de sla, bosui, dressing en koriander. Verkruimel de feta erboven.

bron: boodschappen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge