Heerlijke sinterklaas cake met pepernoten

 

sinterklaas-cake

Met Sinterklaas is het natuurlijk leuk om iets zelf te bakken, en wij hebben deze leuke Sinterklaas cake met pepernoten gevonden.

Ingrediënten:

  • 1 pak (Boeren)cake
  • 200 g boter
  • 4 eieren
  • 1 el speculaaskruiden
  • rasp van een halve sinaasappel
  • sap van een halve sinaasappel
  • 1 handje kruidnootjes
  • Voor de topping:
  • 125 g pure chocolade
  • 25 g boter
  • 3 handjes kruidnootjes

Keukengerei

  • cakevorm (30 cm)

Bereidingswijze:

  • Plaats het rooster iets onder het midden en verwarm de oven voor.
  • Vet de cakevorm in en knip een stuk bakpapier ter breedte van de vorm. Leg dit op de bodem en druk het papier tegen de lange wanden aan. Zo krijg je de sinterklaascake er makkelijk uit.
  • Klop met de mixer de boter zacht en romig in een beslagkom.
  • Voeg de cakemix en de eieren in 1 keer toe.
  • Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.
  • Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.
  • Schep de helft van het beslag in een andere kom. Roer hier de speculaaskruiden door heen.
  • Roer door het naturel beslag de sinaasappelrasp en het sap en een handje kruidnoten.
  • Schep het speculaasbeslag in het cakeblik en schep het sinaasappelbeslag er op, meng het met een spatel een beetje, zodat je een marmereffect krijgt.
  • Bak de Sinterklaascake in ongeveer 55-60 minuten gaar.
  • Haal de Sinterklaascake uit de oven en laat deze op een rooster een beetje afkoelen.
  • Smelt ondertussen de chocolade met de roomboter. Haal de cake uit het blik en giet de chocolade erover heen. Versier de sinterklaascake met kruidnoten.

bron: koopmans.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge