De held van Nederland “Tijn” voor Serious Request 2016 #tijn #lakaan

De 6-jarige Tijn lakt de nagels van windsurfer Dorian van Rijsselberghe. © ANP

 

Zieke Tijn haalt momenteel een record bedrag op voor Serious Request! In slechts twee dagen tijd haalde Tijn maar liefst een miljoen euro op voor Serious Request, de jaarlijkse geldinzamelingsactie voor het Rode Kruis. Tijn deed dat door nagels te lakken onder het mom van ‘Lak aan DIPG’. Dat is de ziekte waaraan hij lijdt: hersenstamkanker ofwel diffuus intrinsiek ponsglioom.

Het begon woensdagmorgen toen vader Gerrit Kolsteren zich met zijn zoontje meldde bij het Glazen Huis in Breda, van waaruit 3FM-dj’s hun bijdrage leveren aan Serious Request. ‘Tijn is 6 jaar en in mei hebben we te horen gekregen dat hij ongeneeslijk ziek is’, zei hij. ‘Dit is zijn laatste Serious Request, want zijn levensverwachting is minder dan een jaar.’

Vader Gerrit vertelde dat hij met Tijn een Ice Bucket Challenge-achtige actie was begonnen om geld op te halen. De uitdaging was: lak je nagels en doneer,  en nodig drie anderen uit hetzelfde te doen. Ze hadden een streefbedrag van € 100,00 in gedachten, wat binnen no-time werd gehaald en het gaat maar door!

Op social media verschenen foto’s van tal van bekende en mindere bekende Nederlanders met rood, roze, blauw of zwart gelakte nagels. #Tijn en #heelhollandlakt werden trending topic gisteren op Twitter.

Doe ook mee aan de actie en steun Serious Request 2016!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge