Hoe kom je van die irritante bultjes af na het scheren van je benen.

benen scheren

Als je denkt dat je alles goed doet met benen ontharen, maar je nog steeds irritante bultjes op je benen krijgt, dan komen onderstaande tips misschien van pas.

Als je al bultjes hebt, dan kun je bij de apotheek een cortisone crème krijgen, die je op de bultjes moet smeren. En vermijd absoluut om de bultjes open te krabben, dan kunnen er kleine littekens ontstaan.

Gebruik verder een exfoliating wash tijdens het scheren, door de exfoliërende werking wordt de huid zowel effectief gereinigd als vernieuwd. En scheer altijd in de richting van de haargroei om irritatie van de haarzakjes te voorkomen.

De temperatuur van je douche kan ook van invloed zijn, dus gebruik altijd warm water tijdens het scheren om ervoor te zorgen dat de haarzakjes open staan en de haren zachter zijn.

Het gebruik van scheermesjes met meerdere bladen wordt afgeraden, omdat deze veel meer schade aan de huid kunnen toebrengen, gebruik in plaats daarvan een scheermesje met 1 of 2 scheerbladen.

En mocht je na al deze tips nog steeds last hebben van bultjes, dan kun je misschien beter overstappen op waxen of laser-epileren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge