Hoe pak je het beste een koffer in? Tips van reis experts

luggage stuffing

Je kleding:

Stap 1: Verzamel alle kleding die je mee wilt nemen. En leg vervolgens de helft weer terug. Kies voor kleding in dezelfde kleur, en pak meer tops/t-shirts dan broeken/rokken.

Stap 2: Kies voor wol en katoen. Deze stoffen zijn vrij kreukvrij en op meerdere manieren te gebruiken.

Stap 3: Rol dunne kleding en vouw de wat dikkere kleding. Ondergoed, t-shirts, jeans, katoenen broeken en breisels zullen niet kreuken als je ze strak oprolt. De wat dikkere kleding zoals blazers, en de wat dikkere broeken en rokken moeten voorzichtig worden gevouwen.

Stap 4: Leg de opgerolde items onderin de koffer. 

Stap 5: Leg de gevouwen items daarboven op. Begin met de langste kledingstukken en leg de kledingstukken bovenop elkaar. Uitstekende delen vouw je over elkaar heen.

Stap 6: Bedek de stapel met een stomerij zak of plastic zak. Dit voorkomt kreukels. Als je het helemaal goed wilt doen, dan doe je een plastic zak tussen elke laag.

Stap 7:  Als laatste de kleding die je meteen nodig hebt. Zoals bijvoorbeeld je zwemkleding of nachtkleding.

Stap 8: Gebruik je banden in de koffer om je lagen goed vast te zetten. 

Je schoenen:

Stap 1: De regel is drie. Schoenen nemen de meeste ruimte in, draag daarom het zwaarste paar en pak de andere twee in de koffer. Neem een paar casual sandalen/schoenen mee, een paar gympen en een paar schoenen voor ’s avonds.

Stap 2: Stop schoenen vol. De ruimte is je schoenen is loze ruimte die je mooi op kunt vullen met zonnebrillen en opladers voor je telefoon/tablet.

Stap 3: Stop de schoenen in hersluitbare zakken. En stop ze vervolgens langs de kanten van de koffer.

Je beauty producten:

Stap 1: Kies voor reisverpakkingen en producten met meerdere functies. Kies dus voor een BB crème, dit is zowel een dagcrème als een foundation. En een douchegel en shampoo in één, en doekjes om je handen en gezicht schoon te maken.

 Stap 2: Vul lege reisflacons met je favoriete merken. Vul de flacons voor 3/4 deel als je met het vliegtuig gaat. Het bagageruim heeft namelijk een hele andere luchtdruk en zo voorkom je dat je vloeistoffen eruit spuiten.

Stap 3: Groepeer dezelfde producten in hersluitbare zakken. Gebruik een zak voor je make-up, een voor je haarproducten en een voor je huidverzorging. Stop deze zakken aan de hoeken van je koffer.

Je sieraden:

Stop de goedkope sieraden in een plastic pillendoos. Of stop ze in een dunne plastic opbergdoos gevuld met tissues. Als je duurdere sieraden wilt meenemen, draag deze dan tijdens je reis om het risico van verlies of diefstal te voorkomen.

Breekbare spullen:

Wikkel breekbare spullen in stevige kleding en plaats ze in het midden van je koffer.

keep-calm-and-pack-your-suitcase

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Schrijf mij in!