Hou spinnen buiten de deur met deze tips!

spinnen-verjagen

Je kunt wel merken dat het herfst is geworden, want werkelijk overal zie je spinnenwebben. Als je ’s morgens door de tuin loopt, dan moet je echt met je armen maaiend naar achteren lopen, want anders loop je zo met je gezicht in een spinnenweb.

Ik blijf het nog steeds enge beestjes vinden, en ik weet hoe nuttig ze zijn, maar ik vind ze gewoon griezelig. Dus ik wil ze zeker niet in huis hebben! Ik heb dan ook wat tips gezocht om ze buiten de deur te houden.

Maak kieren en gaten dicht.

Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg ervoor dat ze je huis niet binnen kunnen komen. Kijk goed of er kieren en gaten zijn waar ze door naar binnen kunnen komen en kit deze dicht.

Pepermuntolie.

Spinnen schijnen een hekel te hebben aan pepermuntlucht. Dus vul een plantenspuit met water en meng het met wat druppels pepermuntolie. Schud het mengsel goed en spray vervolgens in de hoeken, naden en kieren van je kamers, de plekjes waar spinnen het liefste zitten. Herhaal dit een paar keer per week, want de geur blijft niet eindeloos in huis hangen. Wil je het effect versterken, dan kun je op de favoriete plekjes van spinnen watjes met pepermuntolie neerleggen.

Citroen.

Ook van deze geur schijnen spinnen niet te houden. Vul ook hier weer een plantenspuit, met wat water en citroensap dit keer, en spray het in de naden en kieren van je kamers.

Azijn.

Azijn is het volgende huishoudmiddeltjes waar ze een hekel aan hebben. Ook in dit geval weer een plantenspuit vullen met water en dit keer azijn, en sprayen maar!

Paardenkastanjes.

Spinnen schijnen ook een hekel te hebben aan de lucht van paardenkastanjes. Dus ga lekker naar het bos (ook nog eens goed voor je) en zoek kastanjes. Prik hier vervolgens gaatjes in of snij ze doormidden, zodat de lucht beter vrijkomt en leg ze op plekken neer waar spinnen graag komen.

Plant geen struiken in de buurt van je huis.

Zorg ervoor dat er geen struiken tegen je huis aan groeien, want anders maak je het de spinnen wel heel erg makkelijk om je huis binnen te gaan.

Hou je huis schoon en netjes.

Zorg er voor dat je huis schoon en netjes is. Hierdoor hebben ze minder verstopplekken en zullen ze dus sneller je huis verlaten als ze binnen zijn gekomen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge