Kerstcassata

DD12-2014-Kerstcassata

Ingredienten:

  • 1 liter vanille roomijs
  • 8 sneetjes rozijnenbrood
  • 150 ml dessertwijn
  • 4 eetlepels bosvruchtenjam
  • 50 gram gepelde ongezouten pistachenoten
  • 1 potje kersen op sap, uitgelekt
  • 50 gram gekonfijte sinaasappelsnippers
  • 1 sinaasappel, dik geschild, in plakken gesneden
  • 250 gram pure chocolade, in stukken gebroken
  • 1 sinaasappel, uitgeperst
  • kerstchocolaatjes

Nog meer nodig: een ronde kom van circa 2 liter inhoud.

Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Haal het ijs uit de vriezer en laat het zachter worden. Bekleed de kom met 3 laagjes huishoudfolie. Bekleed de wand van de kom met 6 sneetjes brood. Druk goed aan. Besprenkel het met 3/4 van de dessertwijn en bestrijk met de jam.
  2. Schep de helft van het ijs op het brood onderin de kom. Verdeel de pistachenoten, kersen en sinaasappelsnippers erover. Leg de plakken sinaasappel erop. Verdeel daarover de rest van het ijs en dek af met de rest van het rozijnenbrood, besprenkeld met de rest van dessertwijn. Zet het afgedekt met huishoudfolie 6 uur of 1 nacht in de vriezer.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie en roer het sinaasappelsap erdoor. Haal de folie van de cassata. Keer hem op een schaal en verwijder de rest van de folie. Schenk de chocolade erover en plak de kerstchocolaatjes erop.

Bron: ditjes en datjes 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge