Kids koken – heerlijke eierkoeken met rozijnen

eierkoeken-met-rozijnen-1-680x450      mag ik nog een hapje

We zijn al tijden fan van de website Francescakookt.nl van Francesca van Berk en nu heeft zij een boek gemaakt met allerlei recepten voor kinderen, genaamd Mag ik nog een hapje? Het boek staat vol met praktische voedingstips voor baby’s tot kleuters en bevat meer dan 140 recepten.

En ook op haar website deelt ze allerlei lekkere recepten zoals dit recept voor eierkoeken met rozijnen. Ze lijken absoluut niet op de welbekende Sonja Bakker eierkoeken, deze zijn echt veel lekkerder! Echt een aanrader om te maken, ook voor de al wat oudere kinderen!

Hieronder het recept:

Benodigdheden:

  • 2 grote eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram amandelmeel
  • 25 gram volkorenbloem
  • mespuntje zout
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • rasp van 1/2 citroen
  • 30 gram rozijnen

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Breek de eieren in een kom en klop dit met de mixer samen met de honing schuimig in circa 3 minuten. Spatel daarna rustig de amandelmeel, volkorenbloem, zout, bakpoeder, citroenrasp en rozijnen erdoor.
  • Schep 6 flinke eetlepels van het mengsel op het bakpapier en strijk ietsje uit tot een rondje. Zorg dat er voldoende ruimte tussen zit, want ze lopen nog iets uit in de oven.
  • Zet het bakblik in de oven en bak in 10 minuten gaar. Ze mogen aan de bovenkant nog wel iets bleek zijn, als de randjes net bruin zijn geworden zijn ze gaar. Laat afkoelen en daarna is het tijd om te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge