Kidstip – Lonely Planet Wereldatlas

lonely_planet_junior_wonderlijke_wereldatlas

Via deze grote wereldatlas van Lonely Planet, boordevol foto’s en plaatjes maken kinderen een reis over de wereld. Het uitgangspunt van deze atlas is niet direct de weergave van de wereld door (land)kaarten, maar beeldend met infographics. Door het oog van de wereldreiziger ontrolt zich al bladerend een schatkist vol weetjes, feiten, informatie, landkaarten en infographics in de vorm van kleurige illustraties: tekeningen, foto’s, lijstjes en grafieken. De atlas geeft antwoord op vragen als “waar kun je voetstappen zien van 3 miljoen jaar geleden? Welke hoofdstad heeft een naam van 168 letters? Waar komen we allemaal vandaan? Waarom wonen mensen op gevaarlijke plekken?”.

Er is aandacht voor alle werelddelen, inclusief Oceanië en Antarctica, de aarde in de ruimte, tijdzones, het binnenste van de aarde, klimaat en weer, zeeën en oceanen, natuurkundige en staatkundige informatie.

kortom een heerlijk boek waar kinderen met veel plezier doorheen zullen bladeren en lezen en een schat aan kennis kunnen opdoen.

lonely-planet-wereldatlas wereldatlas lonely planet inhoud 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge