Knutselen voor Halloween

halloween

Halloween begint hier ook steeds meer een feest te worden. In de winkels zijn al behoorlijk wat Halloween spullen te krijgen, maar het is natuurlijk leuker om ze zelf te maken. Helemaal nu het herfstvakantie is met regenachtig weer, echt tijd om te knutselen voor Halloween dus!

halloween cakes

Vul lege glzen potjes of cupcakes met cake-beslag dat je hebt gemengd met pure cacao poeder of koop een pak voor chocolade cupcakes. Snij witte marshmellows doormidden en schrijf hier met een zwarte eetbare stift RIP op. Koop vervolgens gummy’s die op wormen lijken en strooi er nog wat chocolade hagelslag tussen en klaar is je “graf” waar de wormen uit komen!

halloween lichtjes   halloween potten

Ook leuk om te maken zijn deze doorschijnende potten met spookjes. Gebruik hiervoor lege glazen potten. Deze smeer je in met plaksel en bekleed je vervolgens met stroken crêpepapier. Knip stroken van een paar centimeter breed en plak deze in de lengte op de pot. Vervolgens knip je uit zwart papier ogen, monden en neuzen. Hier vindt je een paar voorbeelden. Zet er een waxinelichtje in en je hebt ’s avonds spookachtige taferelen!

Halloween geest in een pot

Dit spookje in een pot is zo klaar en ziet er zo leuk uit! Wat je nodig hebt is een stuk piepschuim (uit de hobbywinkel), een glazen pot met deksel, een paar takjes, gedroogd mos, rolletjes gaasverband en piepschuim balletje. Snij of knip uit het piepschuim een stuk zo groot als de deksel van de pot (de pot moet nog wel dicht kunnen). Lijm dit stuk vervolgens vast in de deksel. En steek hier een paar kleine takjes in. Maak nu de spookjes. Drapeer een stukje gaasverband om de balletjes van piepschuim heen en teken oogjes erop. Bevestig het spookje vervolgens aan een takje (het balletje erop prikken). Vervolgens leeg je op de bodem nog wat gedroogd mos om het piepschuim te bedekken en klaar is je spookje in een pot!

halloween potten snoep

Nog een paar leuke Halloween potten. Ook hier heb je lege glazen potten voor nodig. Verf de potten met acrylverf geel (of een andere leuke kleur), laat goed drogen en beplak ze vervolgens met ogen en monden geknipt uit zwart papier. Eventueel nog lakken en klaar zijn je Halloween potten!

halloween monster

Ook leuk is de mummy pot! Ook hier heb je weer een glazen pot voor nodig. En gaasverband en een paar oogjes (hobbywinkel). Smeer de pot in met plaksel en wikkel vervolgens op een slordige manier het verband een paar keer om de pot. Vervolgens de oogjes erop plakken en je hebt een spookachtige mummy pot!

Bron: realsimple.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge