Kom uit je comfortzone!

Comfort Zone Quotes - A comfort zone is a beautiful place, but n

Ben je ook van plan om het eens helemaal anders te gaan doen/ Met deze tips gaat het je lukken om uit je oh zo veilige comfortzone te stappen!

  • Omzeil je angstbrein. Als je uit je comfortzone wilt stappen dan trigger je je “reptielenbrein”. Dit deel van de hersenen is het angst- en vechtcentrum. Truc is dus om je reptielenbrein te omzeilen. Dit kun je doen door kleine stappen te zetten richting je doel. Met kleine stapjes ziet het brein niet die hele grote angst in één keer. En hierdoor bouw je ook meer zelfvertrouwen op. Als je stap één heb gezet, dan heb je ook mee vertrouwen dat stap twee ook wel zal lukken. Vind je doen nog een stapje te ver, begin dan eens met visualeren wat je wilt. Neem elke dag de tijd om zo goed mogelijk voor je te zien waar je heen wilt of wat je zou willen doen buiten je comfortzone.
  • Plezier maken. Maak een lijst van dingen die jou het meeste plezier bezorgen. Wanneer je dingen doet die je heel plezierig vindt, dan wordt de aanmaak van het gelukshormoon dopamine bevorderd. Spreek met jezelf af dat je minstens elke week tijd vrij maakt voor één item van je lijst.
  • Beloon jezelf. Streng zijn voor jezelf of jezelf straffen is niet de manier om uit je comfortzone te komen. Het is effectievere om jezelf te belonen voor de stappen die je zet.
  • Niet te rigoureus beginnen. Gooi niet drastisch het roer om, dit houd je niet vol. begin met slechts één  gewoonte weg te laten/te wijzigen en nieuwe gewoontes toe te voegen.

bron: Santé 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge