Kookboek tip – Deliciously Ella! en recept kikkererwten salade met pompoen

De foodblog Deliciously Ella heeft inmiddels miljoenen bezoekers per maand en staat boordevol met heerlijke recepten!

Ella begon de blog in 2012 om zichzelf te motiveren om gezond en puur te eten omdat zij leed aan een bepaalde ziekte. De website was bedoeld als een soort dagboek voor zichzelf, maar groeide uit tot een populaire foodblog.

Inmiddels heeft zij ook deli’s in Londen en meerdere boeken geschreven, waaronder Elke dag Deliciously Ella. 

Hieronder een recept uit het boek dat een enorm succes is: de salade met kikkererwten en pompoen.

Wat heb je nodig?

Voor de salade:

  • stuk van 120 gram flespompoen
  • 80 gram kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 40 gram zongedroogde tomaten, gehakt
  • 30 gram rucola
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel mix van gedroogde kruiden (liefst Provençaalse)
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • zout en peper
  • olijfolie

Voor de dressing:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel appelciderazijn
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel honing

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200 graden).
  • Schil de pompoen en snijd hem in kleine stukjes.
  • Doe de stukjes pompoen op een bakplaat met de paprikapoeder, kruidemix, een beetje zout en olijfolie. Bak ongeveer 30 minuten tot de pompoen zacht is.
  • Doe de kikkererwten op een andere bakplaat met de chilipoeder, schep goed om en bak 20 minuten, tot ze stevig zijn maar niet knapperig.
  • Meng alle ingredienten voor de dressing en breng op smaak met wat zout en veel peper.
  • Meng de afgekoelde kikkererwten en pompoen met de rucola en de zongedroogde tomaten, giet de dressing erover en meng alles goed door elkaar.

TIP: vervang de pompoen door zoete aardappelen, ook erg lekker!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge