Lekker anders – courgette wedges met kaas en aioli dip

Weer eens wat anders dan de aardappels wedges zijn deze wedges van courgette met geraspte kaas, met bijbehorende aioli dip. Leuk voor buffet of als aardappel vervanger bij de maaltijd.

Wat heb je nodig?

  • 2 courgettes
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 75 gram panko (Japans broodkruim, maar je kunt eventueel ook paneermeel gebruiken)
  • 75 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/3 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels dikke yoghurt
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de courgettes in de lengte doormidden en deze helften weer in plakken van 1 cm.
  • Doe de plakken samen met de bloem in een kom en meng alles goed door elkaar zodat alle plakken een bloemlaagje krijgen
  • Doe de eieren in een diep bord en meng in een ander diep bord de panko, Parmezaanse kaas, zout, knoflookpoeder, oregano en cayennepeper door elkaar.
  • Haal de courgette plakken eerst door het ei en daarna door het panko mengsel.
  • Spreid de stukjes courgette uit op een bakplaat (ingevet of bekleed met bakpapier) en bak ze in 20-25 minuten goudbruin.
  • Meng voor de aioli de mayonaise met de yoghurt en de knoflook en breng op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge