Lekker en gezond – roerei met spinazie en zalm

Roerei-met-spinazie-en-gerookte-zalm

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 plakjes gerookte zalm (ongeveer 35 g per stuk)
  • 4 eieren
  • 400g verse spinazie
  • 1/2 eetl. olijfolie
  • Zwarte peper

Bereidingswijze:

  • Snijd 1 plakje zalm in kleine stukjes. Doe ze in een kommetje en breng op smaak met zwarte peper. Halveer het andere plakje zalm.
  • Verwarm ondertussen een grote steelpan met een dikke bodem en giet de olie erin. Klop de eieren, breng ze op smaak met zwarte peper en doe ze in de steelpan.
  • Bak ze op een laag vuur, onder voortdurend roeren, tot ze bijna volledig gestold zijn. Doe er ¼ van de spinazie bij en blijf roeren tot hij helemaal geslonken is. Neem de pan van het vuur, roer het zalmmengsel eronder en kruid desgewenst nog wat bij. Opzij zetten en warm houden.
  • Roerbak de resterende spinazie snel in een braad of wokpan tot hij geslonken is.
  • Schik de gehalveerde plakjes zalm op 2 borden, lepel het roerei mengsel erover en dien meteen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge