Lekker fris – Frozen Prosecco granitas

Lekker voor het warme weer dat gaat komen, deze frozen Processo granitas met aardbeien. Simpel om te maken, het enige waar je op moet letten is dat alles goed koud is.

Wat heb je nodig:

  • 100 gram kristalsuiker
  • 125 ml water
  • rasp van 1/2 citroenschil
  • 12 grote aardbeien
  • 3/4 fles Prosecco
  • verse munt

Hoe maak je het:

  • Doe de suiker met het water in een steelpannetje en breng al roerende aan de kook met een houten lepel. Blijf roeren totdat het mengsel aan de houten lepel blijft kleven. Laat het mengsel vervolgens goed afkoelen.
  • Pureer de aardbeien en zet de puree in de koelkast. Dit moet echt goed koud zijn, dus dit kun je het beste ruim voor serveren al doen.
  • Neem een (glazen) bak en vul deze met de suikersiroop, citroenrasp, gepureerde aardbeien en de Prosecco. Goed doorroeren. Plaats de bak vervolgens in de vriezer voor ongeveer 4 uur.
  • Haal de bak uit de vriezer en mix met een vork het ijs mengsel nog eens goed door.
  • Giet vervolgens het ijs mengsel in hoge glazen en garneer met de verse munt

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge