Lekker smullen op sinterklaas avond met deze kruidnoten cupcakes

Leuk om te maken voor Sinterklaas zijn deze kruidnoten cupcakes en ze zijn zo klaar!

Wat heb je nodig:

  • 100 gram bloem
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 5 gram speculaaskruiden (ca. 1 theelepel)
  • 100 gram kruidnoten
  • 125 gram poedersuiker
  • 80 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • muffinbakblik voor 12 cupcakes en 12 papieren muffinvormpjes

Hoe maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrische oven). Plaats de papieren muffinvormpjes in het bakblik.
  • Zeef de bloem boven een grote kom. Roer de roomboter, basterdsuiker, eieren, een snufje zout en de speculaaskruiden erdoor met een pollepel of mixer. Klop 4-5 minuten (pollepel duurt het langst) tot een smeuïg beslag.
  • Schep er 50 gram gehakte kruidnoten door.
  • Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren vormpjes in het bakblik. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
  • Klop voor de garnering de poedersuiker met de zachte roomboter in 8-10 minuten met een mixer of pollepel (pollepel duurt het langst) tot een luchtige crème.
  • Verkruimel er 25 gram pepernoten boven en schep ze erdoor.
  • Schep op elke cupcake een lepel crème en leg er een of meer pepernoten op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge