Leuk om te maken voor Sinterklaas zijn deze kruidnoten cupcakes en ze zijn zo klaar!
Wat heb je nodig:
-
100 gram bloem
-
100 gram roomboter
-
100 gram lichte basterdsuiker
-
2 eieren
-
5 gram speculaaskruiden (ca. 1 theelepel)
-
100 gram kruidnoten
-
125 gram poedersuiker
-
80 gram roomboter (kamertemperatuur)
-
muffinbakblik voor 12 cupcakes en 12 papieren muffinvormpjes
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrische oven). Plaats de papieren muffinvormpjes in het bakblik.
- Zeef de bloem boven een grote kom. Roer de roomboter, basterdsuiker, eieren, een snufje zout en de speculaaskruiden erdoor met een pollepel of mixer. Klop 4-5 minuten (pollepel duurt het langst) tot een smeuïg beslag.
- Schep er 50 gram gehakte kruidnoten door.
- Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren vormpjes in het bakblik. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
- Klop voor de garnering de poedersuiker met de zachte roomboter in 8-10 minuten met een mixer of pollepel (pollepel duurt het langst) tot een luchtige crème.
- Verkruimel er 25 gram pepernoten boven en schep ze erdoor.
- Schep op elke cupcake een lepel crème en leg er een of meer pepernoten op.