Lekker! Wentelteefjes van suikerbrood!

suikerbrood wenteteefjes

Ben je gek op wentelteefjes, dan zul je deze versie met suikerbrood helemaal lekker vinden! Je maakt ze hetzelfde als gewone wentelteefjes, maar hieronder voor de zekerheid het recept.

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes Fries suikerbrood
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • Kaneel
  • Suiker
  • Boter

Bereidingswijze:

  • Eerst maak je het beslag, maak dat in een plat diep bord of in een kleine ovenschaal dan kun je makkelijk de broodjes laten inweken straks. Melk in een diep bord (of ovenschaaltje) doen, de eieren toevoegen en een beetje kaneel. Kluts alles goed door elkaar met een vork. 
  • Zet de kaneelsuiker vast klaar, dit maak je heel simpel: een paar schepjes gewone suiker in een kommetje doen en er wat kaneelpoeder bij doen en even roeren.
  • Nu een koekenpan op het vuur zetten met een flinke klont boter. Als de boter gesmolten is leg je de eerste twee sneetjes suikerbrood in het beslag, 10 seconden wachten, omdraaien en weer even laten liggen.
  • Haal het suikerbrood uit het beslag en doe ze meteen in de pan.
  • Bak de wentelteefjes suikerbrood aan beide kanten bruin op middelhoog vuur.
  • Strooi er een beetje (of een beetje  veel)  kaneelsuiker over heen. En smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge