Lekker zelf maken – Pesto Kerstboom

pesto kerstboom

Deze pesto kerstboom is snel te maken en leuk voor een buffet of kerst brunch. Je kunt zelf variëren met de vulling. Alleen pesto of bijvoorbeeld tapenade. En als je van zoet houdt, kun je ook Nutella gebruiken.

Ingrediënten:

  • 2 rollen bladerdeeg
  • groene pesto
  • 2 eieren

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit en bestrijk met de groene pesto. Leg de tweede plak bladerdeeg er bovenop.
  • Snij het bladerdeeg in de vorm van een kerstboom. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Snij vervolgens regelmatige “takken” van een breedte van ongeveer 1,5 cm. Laat in het midden de stam.
  • Makkelijk en lekker Kerstrecept: Italiaanse Kerstboom
  • Draai elke tak rond als een spiraal. Maak van het overgebleven deeg kerststerretjes met behulp van een koekjesvormpje.
  • Makkelijk en lekker Kerstrecept: Italiaanse Kerstboom
  • Klop 2 eieren los in een schaal en bestrijk hiermee de boom en de sterren.
  • Zet vervolgens in de voorverwarmde oven op 180 graden voor 20-25 minuten.

Hieronder nog een filmpje ter verduidelijking. Ik heb alleen een soort stam overgelaten, dus niet helemaal tot aan het midden door snijden. Dan blijft de boom wat steviger!

P.S. We hebben ook een variant met Nutella! Leuk voor een dessert buffet.

P.S. 2. We hebben nu ook een variant op de kerstboom…..de pesto kerstster!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge